De Nacht van de Ruimte 2024 (NL)

Event summary

Ben jij erbij?

Donderdag 20 juni 2024 is de langste dag van het jaar. Geheel toepasselijk brengen we die avond een ode aan de zon. De bron van ons licht, onze warmte en duurzame energie. Tijdens de Nacht van de Ruimte 2024 vertellen innovators, designers, wetenschappers, ingenieurs en kunstenaars ieder vanuit hun eigen perspectief over dit hot topic. Mis het niet!

INNOVATE organiseert De Nacht van de Ruimte 2024 i.s.m. European Space Agency, Radboud Universiteit en Quest, het grootste populair wetenschappelijk magazine van Nederland.

Presentatie door Dounia Maakor

Philippe Schoonejans, projectmanager en senior adviseur bij de European Space Agency (ESA). Hij heeft leiding gegeven aan diverse grote projecten, waaronder het recent gelanceerde Nederlandse ruimtevaartproject ERA, dat momenteel succesvol zijn operaties uitvoert op het ISS. Op De Nacht van de Ruimte zal Philippe spreken over de zon en de laatste samenwerking tussen ESA en de Radboud Universiteit voor de Solar Orbiter.

Pauline van Dongen, een baanbrekende ontwerper en onderzoeker die bekend staat om haar visionaire benadering van slim textiel. Haar werk omvat prijswinnende projecten zoals het Solar Shirt en SUNTEX, een innovatief zonne-textiel met geïntegreerde organische fotovoltaïsche modules. Pauline verkent het snijvlak van mode, technologie en duurzaamheid, en zal haar inzichten delen op De Nacht van de Ruimte.

Praktische informatie

Inloop vanaf 19:45, start programma 20:30, einde ±22:00, borrel tot 23:00.

Locatie: 
Openluchttheater Goffert Nijmegen


Tickets: 
€10.- excl. 0.99 servicekosten
Studenten registreren gratis
 op vertoon van studentenkaart

Event organizer

Organisation logo

INNOVATE