Notice: this event has taken place on February 15, 2022 17:00:00. You can no longer sign-up for this event.

StartUp Nijmegen: Workshop Premeditatio Malorum: Oefen je tegenspoed! (NL)

February 15

17:00:00 - 20:00:00

Event summary

Premeditatio Malorum is een oefening in negatieve visualisatie. Wat is het ergste wat mij, als ondernemer, nu of later kan overkomen? Iets waar we normaal gesproken niet veel of lang bij stil (willen) staan. Het aan jezelf stellen van dit type vragen kan echter van grote meerwaarde zijn. Het biedt een mentale voorbereiding mocht het onheil daadwerkelijk gebeuren en het vergroot de kansen om je er doorheen te slaan. Deze workshop geeft uit eigen ervaringen een beeld van wat er zoal kan gebeuren als het misgaat. En biedt handvatten om je eigen ‘malorum’ te leren kennen en voorkomen.

Als (startende) ondernemer werk je vol goede moed en ideeën aan het ontwikkelen en verkopen van je dienst of product. Overtuigd als je bent van de meerwaarde voor anderen. Je weet dat je goede tijden en wellicht ook slechte tijden kan verwachten. Je focus ligt uiteraard in het succesvol maken van je onderneming en dat zo goed mogelijk te doen. Maar hoe kan je je voor bereiden op slechte tijden? Zijn er al tekenen dat er risico’s zijn die kunnen leiden tot moeilijkheden? En wat als deze moeilijkheden daadwerkelijk leiden tot slechte tijden, hoe ga je daar dan mee om?

De workshop is verdeeld in twee delen. Het eerste deel gaat vooral in op mijn eigen ervaringen als ondernemer en de slechte tijden die ik daarin niet heb kunnen ontwijken. Het is een openhartig en persoonlijk verslag vol lessen gebaseerd op wat mij is overkomen en hoe ik mij als ondernemer in moeilijkheden daartegen gewapend heb. Onderwerpen die zoal aan bod komen zijn:
– Wat gebeurt er als je je rekeningen niet meer kan betalen?
– Met wie kan je problemen verwachten? Denk aan belastingdienst, banken, incassobureaus, deurwaarders, leveranciers, familie en vrienden.
– Wat zijn de persoonlijke en zakelijke gevolgen? Hoe sla je jezelf erdoorheen?
– Ga je failliet of niet?
– Waarom is het zover gekomen?
– Hoe raap je jezelf weer op na een dergelijke ervaring?

Het tweede deel gaan we aan de slag met het visualiseren waar jij als ondernemer bang voor bent dat er kan gebeuren. Waar zie je op dit moment risico’s en welke risico’s zijn er wel maar zie je liever niet? Uit mijn eigen betoog zal blijken dat de persoon van de ondernemer zeer bepalend kan zijn voor de tegenspoed die je kan overkomen. Je gaat naar huis met een beeld van hoe je om kan gaan met jouw risico’s en hoe je je daar mentaal al vroegtijdig weerbaar voor kan maken.

Over Adrie van Duren
Sinds 2005 ben ik als zelfstandig ondernemer begonnen. Vanuit de overtuiging dat ik dat zou kunnen heb ik mijn baan opgezegd zonder dat ik een opdracht had. Nog geen twee weken later had ik werk voor 5 jaar. Gaandeweg ben ik gegroeid van zzp’er naar ondernemer samen met anderen. Ik ben als zzp’er vooral actief (geweest) in opdrachten rondom digitalisering van de overheid en als ondernemer in het ontwikkelen en uitvoeren van traineeships voor hoger opgeleide jongeren. Op dit moment herstart ik weer als ondernemer rondom het thema trainen, coachen en ontwikkelen van vaardigheden die te maken hebben met transformatie van mens en cultuur.

Planning:

16:45 Inloop

17.00 begin

18.15 eten
18.45 vervolg
20.00 einde

Het volgen van de workshop is volledig GRATIS, voor iedereen. Dus ook voor (startende) ondernemers die niet aangesloten zijn bij StartUp.

Wil je als student van het ROC, HAN of RU meedoen? Vermeld dan onder het kopje “organisatie” jouw opleiding.

Bij afmeldingen korter dan 24u van tevoren óf bij een no show brengen we tien euro (ex. btw) in rekening.

Event organizer

Organisation logo

StartUp Nijmegen

Stationsplein 26 6512 AB Nijmegen