Notice: this event has taken place on September 28, 2022 17:00:00. You can no longer sign-up for this event.

StartUp Nijmegen workshop: Van Circulair Denken naar Doen – Workshop Jan-Paul Kimmel (NL)

September 28

17:00:00 - 19:30:00

Event summary

Rond! Van circulair denken naar DOEN

Start van een serie sessies om circulair te ondernemen. Heb je als starter een idee voor een circulair product of dienst, maar ben je nog niet verder gekomen dan er over na te denken, dan wordt het tijd om iets te gaan DOEN! Want circulaire economie leer je niet uit boeken, maar door te doen.

Veel nieuwe circulaire initiatieven die afgelopen decennia tot stand zijn gekomen, hebben dat bereikt door met vallen en opstaan, en met doorzettingsvermogen te leren wat wel werkt en wat niet werkt. Want ook al zijn we in de maatschappij al wel gewend aan de term ‘circulaire economie’, het is nog zeker geen gemeengoed, laat staan in alle gevallen direct een valide business. En toch zijn wij er van overtuigd dat een circulaire onderneming uiteindelijk veel meer waarde met zich meebrengt dan reguliere (lineaire) business!

Spreker Jan-Paul Kimmel

Als ervaren adviseur en ondernemer op gebied van duurzame ontwikkeling en circulaire economie ben ik betrokken (geweest) bij verschillende circulaire initiatieven en bedrijven. De afgelopen decennia heb ik in diverse rollen gewerkt aan circulaire producten en diensten, nieuwe business modellen, energietransitie vraagstukken, en maatschappelijk verantwoord ondernemen

Belangrijk voor mij daarbij is dat ik zelf ‘met de voeten in de klei sta’. Immers, dan leer je het meest en maak je het snelste stappen. Samen met een compagnon en de HAN werk ik aan een circulair bouwsysteem, werk ik mee aan een circulaire herinzetvan ICT apparatuur ten behoeve van Digitale Inclusie en coördineer ik social responsibility bij NXP Nijmegen.

Die ervaringen neem ik mee in mijn adviesrollen, voor diverse (industriële) sectoren: productie, textiel, chemie, bouw, voeding en afval & recycling, evenementen. Betekent dat ik snel mee kan schakelen in diverse vraagstukken. Ik zorg ervoor dat er bij directie of top management draagvlak is voor de noodzakelijke verander trajecten.

Ik heb vele innovatieve sessies begeleid en treed vaak op als spreker.

Programma:

Planning:
16.50 inloop
17.00 start programma
19.30 einde programma

Locatie:
Stationsplein 26
6512AB, Nijmegen

Het volgen van de workshop is volledig GRATIS, voor iedereen. Dus ook voor (startende) ondernemers die niet aangesloten zijn bij StartUp.

Wil je als student van het ROC, HAN of RU meedoen? Vermeld dan onder het kopje “organisatie” jouw opleiding.

Bij afmeldingen korter dan 24u van tevoren brengen we echter tien euro (ex. btw) in rekening.

Event organizer

Organisation logo

StartUp Nijmegen